Poperinge trekt 9.400 euro uit voor de restauratie van WO I-graven.
Volledig scherm
Poperinge trekt 9.400 euro uit voor de restauratie van WO I-graven. © Stad Poperinge

Poperinge neemt WO I-graven onder handen: “Restaurateurs reinigen het graf, herstellen cementvoegen en herschilderen de letters”

PoperingeDe stad Poperinge trekt 9.400 euro uit voor de restauratie van WO I-graven. Dit jaar worden negen graven onder handen genomen. Op het Rekhof en op de begraafplaatsen in Abele en Haringe worden grafstenen van soldaten in ere hersteld.

 1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.
 2. “Zou ik ooit oma geworden zijn? Ik vraag het me vaak af”: mama’s Dorine (58), Ann (57) en Ann (54) steken samen het licht aan voor hun overleden kind
  PREMIUM
  Veurne

  “Zou ik ooit oma geworden zijn? Ik vraag het me vaak af”: mama’s Dorine (58), Ann (57) en Ann (54) steken samen het licht aan voor hun overleden kind

  Zou Kevin al een vaste relatie hebben, getrouwd zijn of kindjes hebben? Het blijven voor Dorine Bonte (58) uit Veurne altijd onbeantwoorde vragen, want vijf jaar geleden moest ze plots afscheid nemen van haar 27-jarige zoon die het leven liet na een werkongeval. Samen met Ann Duyck (54) en Ann Nowé (57), die ook hun kind verloren, organiseert ze binnenkort voor het eerst Wereldlichtjesdag in Veurne. “We kunnen hen alleen maar herinneren hoe graag we hen ook in onze armen willen sluiten”, weet het trio maar al te goed.
 1. Waterpeil overal flink gezakt, behalve in Fintele, brandweer doet oproep naar ramptoeristen: “Blijf weg!”
  Roesbrugge/Stavele/Fintele

  Waterpeil overal flink gezakt, behalve in Fintele, brandweer doet oproep naar ramptoeris­ten: “Blijf weg!”

  Overtollig regenwater bedreigt niet langer Roesbrugge en Stavele. Dat is dinsdagavond wel nog het geval in Fintele, waar het waterpeil nog altijd licht stijgt. Toch blijft het nog druk voor de hulpdiensten. “We kunnen alle beschikbare manschappen gebruiken”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder bij Brandweer Westhoek. “Maar liefst niet voor ramptoeristen die zich in het water vastrijden met hun auto.”