Poperinge engageert zich, samen met 218 Vlaamse steden en gemeenten, om hun inwoners met straatsignalisatie te motiveren om meer stappen te zetten in het kader van de campagne ‘10000 stappen'.
Volledig scherm
Poperinge engageert zich, samen met 218 Vlaamse steden en gemeenten, om hun inwoners met straatsignalisatie te motiveren om meer stappen te zetten in het kader van de campagne ‘10000 stappen'. © Stad Poperinge

Poperinge motiveert inwoners om meer stappen te zetten

PoperingePoperinge engageert zich, samen met 218 Vlaamse steden en gemeenten, om hun inwoners met straatsignalisatie te motiveren om meer stappen te zetten. Dat doen ze in het kader van de campagne ‘10000 stappen: elke stap telt’ die alle Vlamingen meer in beweging wil krijgen.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”
  Veurne

  Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”

  Bij AZ West in Veurne is het elke dag opnieuw weer herschikken om alles gedaan te krijgen. De zes bedden op de afdeling intensieve zorg zijn volzet, de activiteiten in het operatiekwartier zijn met bijna de helft gedaald en 26 ziekenhuismedewerkers zitten thuis in quarantaine. Toch roept directeur Lieven Vermeulen patiënten op om zorg niet uit te stellen. “Van zodra we bedden vrij hebben, plannen we ook niet-dringende operaties.”