Burgemeester Christof Dejaegher
Volledig scherm
Burgemeester Christof Dejaegher © Michael Depestele

Poperinge kiest voor woonmaatschappij De Mandel

PoperingeSociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren moeten vanaf 2023 samengevoegd worden tot één woonactor met slechts één speler per gemeente. Lokale besturen verlenen hun advies om de werkingsgebieden te bepalen. Poperinge heeft besloten om aan te sluiten bij het werkingsgebied van Roeselare en dat wordt bediend door De Mandel.

 1. ’t Eilandje krijgt binnenkort een Peace Bridge: “Ze noemen mij al de vredesapostel”
  PREMIUM
  Ieper

  ’t Eilandje krijgt binnenkort een Peace Bridge: “Ze noemen mij al de vredesapos­tel”

  Ieper krijgt er dankzij Robert Van Eygen (51), uitbater van restaurant Pacific Eiland, een nieuwe toeristische bezienswaardigheid bij. Binnenkort zal wie naar het eethuis wil stappen dat doen via de Peace Bridge, een kunstwerk waarin het woord vrede in 86 talen is verwerkt, evenveel als er tijdens de oorlog in Ieper werden gesproken. “Uit respect voor mijn geboortestad, komt er een kunstzinnige Peace Bridge, dat perfect past in het thema van Ieper, stad van de vrede.”
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. 
Boeren planten 600 kruisen waar 18.000 bomen komen: “Minister ‘Zulma’ neemt onze vruchtbare landbouwgrond af”
  Proven/Elverdinge

  Boeren planten 600 kruisen waar 18.000 bomen komen: “Minister ‘Zulma’ neemt onze vruchtbare landbouw­grond af”

  De actiegroep Boerenhart Vlaanderen, een groep jonge landbouwers uit de Westhoek, heeft 600 houten kruisen geplant op een stuk akker langs de Gravendreef in Proven bij Poperinge. Daar worden dit weekend 18.000 bomen aangeplant. “De donkergroene doelstellingen van minister Demir zijn de doodsteek voor de landbouw.” Ook in Elverdinge, waar zondagvoormiddag een nieuwjaarsreceptie van N-VA Ieper met Theo Francken als gast plaatsvond, voerden de boeren actie.
 3. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.