Wout en Benedikte van hopboerderij 't Hoppecruyt aan de slag met 'het witte goud'.
Volledig scherm
Wout en Benedikte van hopboerderij 't Hoppecruyt aan de slag met 'het witte goud'. © Michael Depestele

Poperinge is klaar voor Maand van de hopscheuten

POPERINGEWil je het witte goud van de streek leren kennen? Dan zit je in maart, de Maand van de Hopscheuten, in Poperinge zeker goed. Toerisme Poperinge zet tal van evenementen op poten voor mensen die de hopscheuten willen leren kennen en ermee willen koken. Het witte goud staat dan ook op het menu in dertien restaurants. Wie wil deelnemen aan de activiteiten, wacht best niet te lang om zich in te schrijven, want de interesse is groot.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Hopteler Benedikte (49) uit Proven staat afgebeeld op flesjes Cristal: “Blijk van vertrouwen voor onze goede leverancier”
  PREMIUM

  Hopteler Benedikte (49) uit Proven staat afgebeeld op flesjes Cristal: “Blijk van vertrouwen voor onze goede leveran­cier”

  Neem een flesje Cristal uit een bierbak en de kans is groot dat je een afbeelding ziet van hopteler Benedikte Coutigny uit Proven. Alken-Maes, die de pils brouwt, doet dat om hun hopleverancier te bedanken voor de samenwerking. Benedikte runt samen met haar man en zoon het hopbedrijf ’t Hoppecruyt en mag de Alkense brouwerij haar grootste klant noemen. “Het is mooie vorm van erkenning.”
  Poperinge