Op zijn 78ste verjaardag - zaterdag 26 maart - kreeg Poperingenaar en gewezen topatleet Walter Van Renterghem bezoek van sportschepen Klaas Verbeke, cultuurschepen Loes Vandromme, sportpromotor Veerle Deruyck en stadsarchivaris Tijs Goethals. Ook Dries Crombez, directeur van Huize Proventier, schoof mee aan tafel om te praten over Walter zijn expo in de stadsbibliotheek.
Volledig scherm
Op zijn 78ste verjaardag - zaterdag 26 maart - kreeg Poperingenaar en gewezen topatleet Walter Van Renterghem bezoek van sportschepen Klaas Verbeke, cultuurschepen Loes Vandromme, sportpromotor Veerle Deruyck en stadsarchivaris Tijs Goethals. Ook Dries Crombez, directeur van Huize Proventier, schoof mee aan tafel om te praten over Walter zijn expo in de stadsbibliotheek. © Laurie Bailliu

Poperinge eert olympisch atleet Walter Van Renterghem

PoperingePoperingenaar Walter Van Renterghem werd 50 jaar geleden Belgisch kampioen op de langeafstand. Dit was zijn gouden ticket naar de Olympische Spelen van 1972 in München, waar hij deelnam aan de marathon. “We willen zijn uitzonderlijke prestaties in de kijker zetten met een expo, maar we hebben daarvoor hulp nodig. Anekdotes en foto’s zijn zeer welkom”, zegt schepen Klaas Verbeke (CD&V).