Het Oudstrijdersplein in Poperinge is afgesloten door het bezoek van Circus Vegas.
Volledig scherm
Het Oudstrijdersplein in Poperinge is afgesloten door het bezoek van Circus Vegas. © Stad Poperinge

Oudstrijdersplein afgesloten door circus

PoperingeHet Oudstrijdersplein in Poperinge is tot en met 26 juli afgesloten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Frietrock voor het eerst betalend en op nieuwe stek: “Even wennen, maar mooi georganiseerd”
  Ieper

  Frietrock voor het eerst betalend en op nieuwe stek: “Even wennen, maar mooi georgani­seerd”

  Op een nieuw festivalterrein aan AC Auris in Ieper vindt dit weekend Frietrock plaats. Tot voor corona nog gratis, maar nu voor het eerst betalend. De organisatoren mikten op 12.000 toeschouwers per dag, maar dat was wellicht iets te ambitieus. “Ik begrijp dat het festival dit jaar de Belgische kaart trekt, maar mocht er nog een echte topper per dag op de affiche staan, dan zou het helemaal af zijn.”
 1. Toeristische sector in Westhoek vraagt afschaffing dure PCR-tests voor Britten: “Zonder Engelse toeristen overleven we niet”
  West-Vlaanderen

  Toeristi­sche sector in Westhoek vraagt afschaf­fing dure PCR-tests voor Britten: “Zonder Engelse toeristen overleven we niet”

  Hoewel al heel wat Britten gevaccineerd zijn, komen ze nog altijd niet terug naar de Westhoek. De reden daarvoor is de strenge regeling tussen België en het VK die toeristen verplicht dure PCR-testen af te nemen en in quarantaine te blijven. De toeristische sector vraagt een vereenvoudiging van het systeem, zodat vrij reizen opnieuw mogelijk is. “We hebben de Engelse toeristen nodig willen we de winter doorkomen.”