Schepen Bryan Vanderhaeghe bij een van de bedden van Huize Proventier.
Volledig scherm
Schepen Bryan Vanderhaeghe bij een van de bedden van Huize Proventier. © RV/Henk Deleu

Oude bedden van woonzorgcentrum Huize Proventier naar Oekraïne

PoperingeWoonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge investeert in nieuwe, modernere hooglaagbedden en geeft haar vorige exemplaren een nieuw leven in Oekraïne.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Weg met die Movembersnor: hier kan kan je terecht voor een professionele scheerbeurt in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Weg met die Movem­bersnor: hier kan kan je terecht voor een professio­ne­le scheer­beurt in het zuiden van West-Vlaanderen

  Tijdens de maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. December is in zicht en dus loopt Movember stilaan op zijn einde. Tijd om die opgespaarde snor professioneel te laten bijwerken door een barbier. Wij zochten alvast vijf barbershops in het zuiden van West-Vlaanderen.
 3. Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restauratie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschillende naties, volkeren en culturen”
  Ieper

  Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restaura­tie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschil­len­de naties, volkeren en culturen”

  De iconische Menenpoort in Ieper viert in 2027 haar 100ste verjaardag en het is de bedoeling dat het monument er dan piekfijn uitziet. Daarom ondergaat de poort een ferme restauratiebeurt die in het voorjaar van 2023 van start gaat. De naampanelen worden gereinigd en het dak krijgt een groene bedekking. “We moeten het verhaal van de Menenpoort met de namen van 54.000 vermisten blijven doorgeven aan de volgende generaties. Daarom maken we het monument klaar voor de toekomst”, aldus minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).