Oud-ambassadeur Michaël Vandebril is één van de nieuwe residenten in het Huis van de Dichter in Watou.
Volledig scherm
Oud-ambassadeur Michaël Vandebril is één van de nieuwe residenten in het Huis van de Dichter in Watou. © Michaël Vandebril

Oud-ambassadeur Michaël Vandebril en Bart Pluym nieuwe residenten in het Huis van de Dichter

WatouDe nieuwe residenten in het Huis van de Dichter in Watou zijn Michaël Vandebril en Bart Pluym. Michaël Vandebril was gedurende twee jaar ambassadeur van het Huis en neemt nu zelf zijn intrek als resident. Het Huis van de Dichter wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. Tot begin 2009 was het de woning van Gwij Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de Poëziezomers van Watou.

 1. Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwproject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”
  Ieper

  Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwpro­ject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”

  Enkele bewoners uit de Lange Meerstraat hebben zwarte vlaggen aan hun gevel opgehangen om hun ongenoegen te uiten over het bouwproject ‘De Gloria’. Volgens de buren kregen ze bij voorstelling van het project beloftes die niet worden nagekomen. “Er werd ons gezegd dat we geen zon zouden verliezen en geen inkijk zouden hebben. Dat is echter niet bepaald het geval.” Het stadsbestuur vond geen afwijkingen op het goedgekeurd plan.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"