Makelaar Jason Platteeuw van Mijn Habitat van Poperinge - Ieper.
Volledig scherm
PREMIUM
Makelaar Jason Platteeuw van Mijn Habitat van Poperinge - Ieper. © Laurie Bailliu

Op huizenjacht in… Abele, dicht bij de Franse grens en de finale van Gent-Wevelgem: “Rustig en stil, maar dorp heeft potentieel”

AbeleVandaag gaan we in onze wekelijkse Huizenjacht naar het grensdorp Abele in Poperinge. “Voor jonge mensen en investeerders een mooi dorp”, zegt makelaar Jason Platteeuw van Mijn Habitat van Poperinge - Ieper.

 1. Poperinge en Boeschepe ondertekenen overeenkomst voor droomplein Abele
  Abele

  Poperinge en Boeschepe onderteke­nen overeen­komst voor droomplein Abele

  De Poperingse burgemeester Christof Dejaegher en Luc Van Inghelandt, burgemeester van Boeschepe, hebben de samenwerkingsovereenkomst tussen Poperinge en Boeschepe ondertekend voor de realisatie van het droomplein. Het bewonersplatform van Abele zet zich al enkele jaren in om een ontmoetingsplaats in het dorp te creëren voor alle inwoners zowel Nederlandstalig als Franstalig. De eerste spadesteek voor het ‘Droomplein’ werd enkele weken geleden georganiseerd onder de vorm van een haagplantdag.
 2. Inwoners Abele en Boeschepe bouwen samen aan ‘Droomplein’: “Of je nu aan de Franse of Belgische kant woont, we zijn er voor elkaar”
  PREMIUM
  Abele/Boeschepe

  Inwoners Abele en Boeschepe bouwen samen aan ‘Droomplein’: “Of je nu aan de Franse of Belgische kant woont, we zijn er voor elkaar”

  Het bewonersplatform van het Abele had al enkele jaren een droom: een ontmoetingsplaats in het dorp creëren voor alle inwoners zowel Nederlandstalig als Franstalig. De eerste spadesteek voor hun ‘Droomplein’ werd onder de vorm van een haagplantdag dit weekend georganiseerd. Het doel is elkaar ontmoeten - jong en oud, Nederlands- en Franstalig - in een speelse en natuurlijke ontspanningsruimte, waar ook culturele evenementen kunnen plaatsvinden. “De samenhorigheid is er al altijd geweest, dat is gewoon hoe Abele is.”