De Reningelste bierclub Zoetendaal pakt deze zomer uit met een uniek maïsdoolhof in de vorm van een bierglas 'LaBIERint'. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’.
Volledig scherm
De Reningelste bierclub Zoetendaal pakt deze zomer uit met een uniek maïsdoolhof in de vorm van een bierglas 'LaBIERint'. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’. © Bierclub Zoetendaal

Op fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’ met bierclub Zoetendaal

PoperingeDe Reningelste bierclub Zoetendaal heeft uitgepakt met een maïsdoolhof in de vorm van een bierglas ‘LaBIERint’. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’.

 1. Psychotherapiepraktijk vzw ‘t Schildpad viert 5-jarig bestaan: “Tentoonstelling voor en door jongeren om verjaardag te vieren”
  Poperinge

  Psychothe­ra­pie­prak­tijk vzw ‘t Schildpad viert 5-jarig bestaan: “Tentoon­stel­ling voor en door jongeren om verjaardag te vieren”

  Vzw ’t Schildpad is een psychotherapiepraktijk en vzw die zich inzet voor het emotioneel en mentaal welzijn van jongeren (10+) in Poperinge. De vzw bestaat dit jaar 5 jaar. Ze pakken uit met een tentoonstelling ‘Kikteki achter nuzze maskers’ in de Gasthuiskapel en een inspiratiedag ‘Kwetsbaarheid: de poort naar verbinding’.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Met nieuwe Club O luistert Ieperse CD&V naar ideeën en bezorgdheden van alle stadsbewoners: “Samen met hen werken we aan een nog beter Ieper”
  Ieper

  Met nieuwe Club O luistert Ieperse CD&V naar ideeën en bezorgdhe­den van alle stadsbewo­ners: “Samen met hen werken we aan een nog beter Ieper”

  De Ieperse CD&V heeft na de nederlaag in 2018 de rug gerecht en richt de blik nu op de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Om zich optimaal voor te bereiden, roept de partij Club O in het leven, een debatorgaan dat de CD&V-afdeling de noden en de zorgen van de Ieperlingen moet leren kennen. “Wij moeten ten dienste staan van de inwoners van onze stad en niet omgekeerd.”
 1. Britse reservist komt stad te hulp bij restauratie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”
  Ieper

  Britse reservist komt stad te hulp bij restaura­tie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”

  Bezoekers aan The Yorkshire Trench in Boezinge kunnen de site al een tijd niet meer in zijn volle glorie bezichtigen. Door het vele water in de ondergrond dreigde het tunnelsysteem in te storten en moest een deel met zand worden opgevuld. De stad Ieper, die eigenaar is van de site, wil met tijd het geheel definitief herstellen en krijgt daarvoor nu hulp van een 60-jarige Brit die een crowdfunding op poten zet.