De Reningelste bierclub Zoetendaal pakt deze zomer uit met een uniek maïsdoolhof in de vorm van een bierglas 'LaBIERint'. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’.
Volledig scherm
De Reningelste bierclub Zoetendaal pakt deze zomer uit met een uniek maïsdoolhof in de vorm van een bierglas 'LaBIERint'. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’. © Bierclub Zoetendaal

Op fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’ met bierclub Zoetendaal

PoperingeDe Reningelste bierclub Zoetendaal heeft uitgepakt met een maïsdoolhof in de vorm van een bierglas ‘LaBIERint’. Op zondag 1 augustus kan je deelnemen aan hun fietstocht ‘Van Hommel tot Bier’.

 1. Weer verdachte vaten aangetroffen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Weer verdachte vaten aangetrof­fen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?

  Het lijkt erop dat West-Vlaanderen criminele bendes blijft bekoren om drugslabo’s op te zetten. Recent werden zo’n labo’s ontdekt in Izegem, Ruddervoorde en Ieper. Nog niet zo gek lang geleden werd in Lendelede zelfs het grootste drugslab ooit in ons land ontdekt. En regelmatig worden verdachte vaten, vermoedelijk afkomstig uit die labo’s, gedumpt op verlaten plekken. Dinsdag werden dergelijke vaten teruggevonden in Langemark-Poelkapelle, eerder deze maand was dat ook het geval in Diksmuide en Houthulst.
 2. Paul Dewilde verkocht 40 jaar lang muziekinstrumenten in de Solsleutel: “Mijn mooiste herinnering heb ik aan Bram Vermeulen”
  PREMIUM
  Ieper

  Paul Dewilde verkocht 40 jaar lang muziekin­stru­men­ten in de Solsleutel: “Mijn mooiste herinne­ring heb ik aan Bram Vermeulen”

  Paul Dewilde (66) baatte 40 jaar lang de muziekinstrumentenwinkel De Solsleutel uit in de de Stuersstraat in Ieper, maar houdt er nu mee op. “Vooral de onlinewinkels maken mij het moeilijk”, zucht de man. “En corona maakte het nog wat erger. Ik heb geen zin meer om nog te zitten wachten op klanten.” Met de sluiting van de winkel verdwijnt toch een beetje een monument in de Kattenstad.