Georges Suntherland.
Volledig scherm
Georges Suntherland. © Eric Compernolle

Oorlogsveteraan George Sutherland (100) overleden: “Hij deed heel veel voor Talbot House”

PoperingeIn het woonzorgcentrum in Poperinge is dinsdagavond George Sutherland overleden. De oorlogsveteraan haalde 2 jaar geleden nog het wereldnieuws toen hij op 98-jarige leeftijd een voettocht maakte van Lijssenthoek Military Cemetery tot aan het Talbot House.

 1. LEVENSVERHAAL. Wielertoerist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”
  PREMIUM
  Veurne

  LEVENSVER­HAAL. Wielertoe­rist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”

  “Ik zal niet te lang blijven plakken zodat we nog naar zee kunnen om vis te kopen. Ik kijk al uit naar een gezellige familieavond. Ik zie je graag.” Met die woorden nam Pieter Vandorpe (51) uit Veurne zondagmorgen afscheid van zijn vrouw Hilde Barra (52). Tijdens de beklimming van de Kemmelberg werd hij onwel, zeeg neer en overleed in het ziekenhuis. “Dat hij de kans niet heeft gehad om te vechten doet ons zo’n pijn”, vertelt zoon Arthur.
 1. Lokeraar Chris graaft eeuwenoude pauselijke zegels op in Westhoek: “Schenk ze graag weg aan een museum”
  PREMIUM
  Lokeren/Mesen

  Lokeraar Chris graaft eeuwenoude pauselijke zegels op in Westhoek: “Schenk ze graag weg aan een museum”

  Amateurarcheoloog Chris Schalckens heeft in de Westhoek twee eeuwenoude pauselijke zegels opgegraven. Huisarts en geschiedenisliefhebber Patrick De Pourcq onthulde via doorgedreven opzoekingswerk de uitzonderlijke historische waarde van de vondsten. “Door ze aan een museum te schenken hoop ik dat ze straks hun weg vinden naar het grote publiek”, zegt Schalckens.
 2. Oekraïense beer Sandra moet onder het mes, maar bevalt plots van drie welpjes: “Ze is blijkbaar in de smaak gevallen bij één van de beren in haar kooi”
  Vleteren

  Oekraïense beer Sandra moet onder het mes, maar bevalt plots van drie welpjes: “Ze is blijkbaar in de smaak gevallen bij één van de beren in haar kooi”

  Heuglijk nieuws uit dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Nadat eerder 3.500 euro werd ingezameld om Oekraïense beer Sandra via een ingreep van haar tandpijn af te helpen, raakte nu het nieuws bekend dat het dier is bevallen van drie welpjes. Een complete verrassing voor haar verzorgers. “We zullen hier moeten uitbreiden, maar dat hebben we er heel graag voor over”, klinkt het daar verheugd.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.