Kamagurka tekent mee aan de Feniksstraat en gaat daarvoor op bezoek bij de inwoners van Reningelst.
Volledig scherm
Kamagurka tekent mee aan de Feniksstraat en gaat daarvoor op bezoek bij de inwoners van Reningelst. © WO1-cel Poperinge

Ook tijdens de coronacrisis kun je meetekenen aan de Feniksstraat

In de Kinderbrouwerij van Reningelst zal deze zomer de expo ‘Feniks, kinderen in de wederopbouw’ te bezoeken zijn. Iedereen krijgt de kans om mee te tekenen aan de Feniksstraat. Een rij huizen, met daartussen plots een gat. Hoe zou jij dit gat invullen? 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Poperinge op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Poperinge op maandag 19 oktober

  In Poperinge zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 88 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Poperinge komt dat getal nu op 446 te liggen. Poperinge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Koen Descheemaeker nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur arrondissement Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondissement Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatselijk als in Brussel”
  Ieper Zonnebeke Poperinge Wervik

  Koen Descheemae­ker nieuwe voorzitter van het N-VA-be­stuur arrondisse­ment Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondisse­ment Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatse­lijk als in Brussel”

  Koen Descheemaeker uit Zonnebeke is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur van het arrondissement Ieper. Hij volgt Dimitry Soenen op. Beiden waren de enige kandidaten en het verschil was heel nipt. Jan Van Bruwaene uit Poperinge is de ondervoorzitter, Julie Kinoo (Wervik) gaat het secretariaat verzorgen.