Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Onder de kerktoren: “Waarom Vlaamse dorpen een toekomst hebben”

ReningelstIn de Kinderbrouwerij in Reningelst is er op dinsdag 28 februari een lezing over ons Vlaams dorp.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Recordeditie voor Poperingse carnavalstoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Recordedi­tie voor Poperingse carnaval­stoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Vanmiddag trokken zo’n 40-tal groepen door de Poperingse centrumstraten voor de 55e Keikoppencarnavalstoet. De organiserende Orde van de Hommelknop liet een pak gastgroepen uit onder meer Aalst en Roeselare overkomen, om de jubileumstoet echt de moeite te maken. “We zijn bijzonder tevreden, met volgens de politie ruim 40.000 bezoekers”, zegt Jeroen Horré. “Andere jaren hebben we een 25.000 mensen langs het parcours.”
  Poperinge
 1. Primeur in Europa! Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis test drones voor vervoeren bloed: “Dankzij het 5G-netwerk in de Westhoek”
  PREMIUM

  Primeur in Europa! Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis test drones voor vervoeren bloed: “Dankzij het 5G-net­werk in de Westhoek”

  Drones die met bloedstalen van een ene ziekenhuiscampus naar de andere vliegen, het is slechts een van de toepassingen die het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper dankzij een 5G-netwerk wil uittesten. “5G betekent een veel sneller en stabieler mobiel internet, waardoor nieuwe zaken mogelijk worden. Het zorgt voor een paar heuse opportuniteiten voor het ziekenhuis”, aldus directeur Caroline Gheysen. Wat die bijkomende opportuniteiten dan wel zijn, lees je hier.
  Ieper