Bibliothecaris Lieve Campforts, Johan Pil en schepen Loes Vandromme.
Volledig scherm
Bibliothecaris Lieve Campforts, Johan Pil en schepen Loes Vandromme. © Stad Poperinge

Nieuw optisch hulpmiddel in bib kan teksten en foto’s vergroten

PoperingeDe Poperingse bibliotheek neemt in de leeszaal op de eerste verdieping een nieuw toestel in gebruik. Het is een optisch hulpmiddel om foto’s of teksten te vergroten.

 1. Bij biercafé Sint-Arnoldus stroomt zaterdag vers gerstenat door tapkranen, na lange sluiting: “Véél vaten vervallen, maar ik mag ze gratis omruilen”
  PREMIUM
  Ieper

  Bij biercafé Sint-Arnoldus stroomt zaterdag vers gerstenat door tapkranen, na lange sluiting: “Véél vaten vervallen, maar ik mag ze gratis omruilen”

  Net als heel wat mensen moest Alain Vansevenant, de uitbater van biercafé Sint-Arnoldus in Ieper, een klik maken tijdens de lockdown. “Zoiets doet wel iets met een mens. Ik heb me eenzaam gevoeld.” Geruggensteund door de brouwerij waarmee hij werkt en zijn trouwe medewerkers vliegt hij er zaterdag weer met volle goesting in. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.
 2. Yvan van brasserie Excelsior plaatst niet één, maar twee terrassen: “We zijn zeven op zeven open, om ‘regendagen’ op te vangen”
  PREMIUM
  Veurne

  Yvan van brasserie Excelsior plaatst niet één, maar twee terrassen: “We zijn zeven op zeven open, om ‘regendagen’ op te vangen”

  “De ‘welcome back cocktail’ is geshaket en het nieuwe terras met zicht op de Sint-Walburgakerk staat klaar. Nu alleen nog het mooie weer.” Yvan Devinck (45) van brasserie Excelsior op de Grote Markt in Veurne had zijn klanten ook liever binnen kunnen verwelkomen, maar kijkt uit naar de heropening van de terrassen. Hij heeft er nochtans een hectisch jaar op zitten, met nauwelijks één dag verlof.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing