Het gezin Delva-Verschaeve in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Delva-Verschaeve in betere tijden. © RV

Na zware botsing met vluchtende Fransman: “In 1 seconde ons gezin bijna uit elkaar gerukt”

Een zware botsing in het West-Vlaamse Heuvelland heeft zaterdagavond een gezin van vier in het ziekenhuis doen belanden. De Franse aanrijder zette het na het ongeval op een lopen en gaf zich pas zondagvoormiddag bij de politie aan. “Weglopen als er zelfs kinderen in nood zijn, kan niet door de beugel”, vindt slachtoffer Koen Delva (43) uit Poperinge.

 1. Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets
  Ieper

  Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets

  Fietsers die doorheen de stad pizza leveren is iets dat we al langer kennen, maar diezelfde fietsers die kebab aan huis brengen, is iets nieuws. Antonio Yaramis (26) van kebabzaak Doner Kebab Istanbul in Ieper kwam op het idee kort nadat hij door corona opnieuw de deuren van zijn zaak Doner Kebab Istanbul moest sluiten. “Ik denk dat het thuis leveren van maaltijden steeds populairder zal worden, ook na corona.”
 2. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Mesen: “De gewestweg N314 blijft een pijnpunt”
  PREMIUM
  Mesen

  Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Mesen: “De gewestweg N314 blijft een pijnpunt”

  Mesen is als fietsstad vooral gekend bij wielertoeristen. Door de kleinste stad van het land loopt onder meer de wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields.’ Voor inwoners die met hun tweewieler tijdens de week naar het werk trekken, is het vaak minder aangenaam. De oorzaak daarvan zijn de twee drukke gewestwegen die door Mesen lopen. Ontdek alles rond fietsen in Mesen in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.