De leerlingen van het vierde jaar zamelden geld in met hun twee miniondernemingen Smak’et en Imprend.
Volledig scherm
De leerlingen van het vierde jaar zamelden geld in met hun twee miniondernemingen Smak’et en Imprend. © Sint-Janscollege

Miniondernemingen Sint-Janscollege schenken 1.200 euro aan De Lovie vzw

PoperingeIn het Sint-Janscollege in Poperinge hebben de leerlingen van het vierde jaar Economie twee miniondernemingen, Smak’et en Imprend, opgestart. Ze konden zo 1.200 euro winst schenken aan het goede doel Estrade, een afdeling van De Lovie vzw.

 1. Woensdag Trofee van Vlaanderen voor junioren zonder tweedejaars Gerben Dewinter: “Omwille van het UC-reglement”
  Wielrennen juniores

  Woensdag Trofee van Vlaanderen voor junioren zonder tweede­jaars Gerben Dewinter: “Omwille van het UC-reglement”

  De wegen van de wielerfans leiden woensdag en donderdag naar Reningelst. Eerst is er voor junioren de Trofee van Vlaanderen en vervolgens staat de Internatie voor beloften en elite zonder contract op het programma. Tweedejaarsjunior Gerben Dewinter uit Voormezele staat met Gaverzicht-Be Okay niet aan de start. Van vrijdag tot en met zondag reed hij de Oberösterreich Juniorenrundfahrt.
 2. Na coronabesmettingen bij speelpleinwerkingen en zomerkamp: “Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettingen optreden”
  Poperinge

  Na coronabe­smet­tin­gen bij speelplein­wer­kin­gen en zomerkamp: “Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettin­gen optreden”

  Tot 660 kinderen leven zich deze zomervakantie dagelijks uit bij opvangmogelijkheden die stad Poperinge en de speelpleinwerkingen aanbiedt. Een 100-tal begeleiders, animatoren, lesgevers, jobstudenten en vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goed en veilig verloopt. “Tot nu toe bleven we gespaard van coronabesmettingen. Via sneltesten proberen we besmettingen vlug op te sporen”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).