Organisatie Marktrock Poperinge is klaar voor de 34ste editie.
Volledig scherm
Organisatie Marktrock Poperinge is klaar voor de 34ste editie. © Michael Depestele

Marktrock Poperinge is klaar voor de 34ste editie: “Mensen gelukkig maken en onze mooie stad op de kaart zetten is ons doel”

PoperingeVoorzitter Bart Decrock en de organisatie van Marktrock Poperinge staan te popelen om op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus uit te pakken met de 34ste editie van Marktrock Poperinge. Cleymans & Van Geel en ERTEBREKERS tekenen alvast present. De organisatie pakt dit jaar uit met een tweedaags festival waarbij op vrijdag al enkele artiesten op het podium staan. “We maakten er terug een erezaak van om het laatste weekend van augustus een festivalweekend te organiseren. Wat betreft de vereisten om Marktrock te organiseren, zijn er nog redelijk wat onduidelijkheden.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.