Via de gratis ErfgoedApp kan je 2 nieuwe tours downloaden: ‘Luistervinken in de Sixtusbossen’ en ‘Luistervinken in domein De Lovie’.
Volledig scherm
Via de gratis ErfgoedApp kan je 2 nieuwe tours downloaden: ‘Luistervinken in de Sixtusbossen’ en ‘Luistervinken in domein De Lovie’. © Agentschap Natuur en Bos

Luistervinken en ravotten in de Sixtusbossen en op kasteeldomein De Lovie

PoperingeLangs het Multimovepad in de Sixtusbossen en kasteeldomein De Lovie kunnen jong en oud, vanaf de herfstvakantie, nog meer op avontuur. Via de ErfgoedApp kan je 2 nieuwe tours downloaden: ‘Luistervinken in de Sixtusbossen’ en ‘Luistervinken in domein De Lovie’. De nieuwe tours laten je kennis maken, via weetjes en opdrachtjes, met unieke domeinen en haar bewoners.

 1. Tweet van amateurhistoricus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomstige Ieperlingen”
  Ieper

  Tweet van amateurhis­to­ri­cus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomsti­ge Ieperlin­gen”

  De Ieperse draak Margriet prijkt sinds dinsdagochtend weer hoog op de belforttoren na een grondige restauratiebeurt. In haar buik kreeg ze een tijdcapsule mee voor de toekomst. Auteur van de ‘Tweet van Margriet’ is heemkundige Ivan Vanherpe (65), gekend van de ‘Kronieken van de Westhoek’. “Ik pende de tekst in 10 minuten neer.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.