De Komeere, van Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe uit Haringe, verzorgt ontbijten voor particulieren en groepen en is een project. Alle ontbijten worden samengesteld met streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen.
Volledig scherm
De Komeere, van Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe uit Haringe, verzorgt ontbijten voor particulieren en groepen en is een project. Alle ontbijten worden samengesteld met streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen. © De Komeere

Liesbeth en Brecht leveren ontbijtpakketten aan huis: “Uitsluitend streekproducten of zelfgemaakte lekkernijen”

HaringeDe Komeere verzorgt ontbijten voor particulieren en groepen en is een project van Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe. Alle ontbijten worden samengesteld met streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen. “Volgend jaar starten we met een pop-up met koffie en taart in onze beschermde vakwerkwoning uit 1634 in het hartje van Haringe”, zegt Liesbeth.

 1. Poperinge en vzw De Fietseling werken samen aan brouwerijsite Reningelst: “Afspraken voor verdere restauratie en beheer van de site”
  Reningelst

  Poperinge en vzw De Fietseling werken samen aan brouwerij­si­te Reningelst: “Afspraken voor verdere restaura­tie en beheer van de site”

  De stad Poperinge gaat de brouwerijsite in Reningelst omvormen tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Ontmoetingscentrum Rookop was er al, maar nu komt er ook een heraangelegde binnenkoer en een buurtsalon met lift op de eerste verdieping van de mouttoren. De stad Poperinge nam de erfpacht van de site over van vzw De Fietseling en beheert nu het geheel. De vzw kan haar werking gewoon verderzetten.
 2. Oud gemeentehuis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn historische waarde zal verliezen”
  Boezinge

  Oud gemeente­huis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn histori­sche waarde zal verliezen”

  Geïnteresseerden kunnen op 20 oktober een bod doen op het oud gemeentehuis van Boezinge. De stad verkoopt het pand omdat een renovatie financieel niet te verantwoorden is. Alle verenigingen die er nog onderdak hadden, vonden ondertussen een nieuwe stek. George Smagghe, de bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, nam met pijn in het hart afscheid van het pand dat veertig jaar dienst deed als archief van heemkundige kring.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 4. IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanjebladeren
  Ieper

  IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanje­bla­de­ren

  In het museumcafé van het IFFM in Ieper loopt met ‘Feuilles de Poillus’ een tentoonstelling van bijzondere voorwerpen. De expo toont bewerkte boombladeren die door Franse soldaten met naalden, borsteltjes en sjablonen tot zeer delicate kunstwerkjes werden omgevormd. “Het zijn kleine, broze voorwerpen, die een krachtige boodschap uitdragen.”