De leerlingen van 5 Kantoor uit het Onze-Lieve-Vrouwe instituut in Poperinge hebben de mini-onderneming Café Doré opgestart.
Volledig scherm
De leerlingen van 5 Kantoor uit het Onze-Lieve-Vrouwe instituut in Poperinge hebben de mini-onderneming Café Doré opgestart. © OLVi

Leerlingen 5 Kantoor starten mini-onderneming Café Doré

PoperingeDe leerlingen van 5 Kantoor uit het Onze-Lieve-Vrouwe instituut in Poperinge hebben de mini-onderneming Café Doré opgestart. De onderneming verkoopt koffie, thee, chocolademelk en andere koffie gerelateerde producten verkopen.

  1. Joost Van Hyfte en de leraar Nederlands die hem op de hotelschool de liefde voor het podium bijbracht: “Wij waren krapuul in een schoon kostuum”
    PREMIUM
    Zelzate/Veurne

    Joost Van Hyfte en de leraar Nederlands die hem op de hotel­school de liefde voor het podium bijbracht: “Wij waren krapuul in een schoon kostuum”

    Joost Van Hyfte bombardeerde zich ooit tot de enige comedian van Vlaanderen die kan koken door er drie succesvolle zaalshows rond te bouwen. De ene passie werd hem ingelepeld achter het fornuis op hotelschool Ter Duinen in Koksijde, de andere door zijn toenmalige leraar Nederlands Eddy Parret. “Mijnheer Parret nam ons na school mee naar Shakespeare en het theater. Tijdens de schooluren organiseerde hij improvisatie-oefeningen. Daar heb ik de eerste keer gedacht: misschien moet ik van al dat zeveren mijn beroep wel maken.”