Kunstenfestival Watou lokt 29.000 bezoekers naar de Hoppestad. Het werd van Edith Dekyndt is een favoriet van cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V).
Volledig scherm
Kunstenfestival Watou lokt 29.000 bezoekers naar de Hoppestad. Het werd van Edith Dekyndt is een favoriet van cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V). © Laurie Bailliu

Kunstenfestival Watou lokt 29.000 bezoekers naar de Hoppestad

WatouNa twee maanden beeldende kunst en poëzie opsnuiven op het aangepaste en uitbreiden is de laatste dag van de 40ste editie van Kunstenfestival Watou aangebroken. Het werd de eerste editie waarbij Stad Poperinge als organisator fungeerde. “We hadden gehoopt op 18.000 bezoekers, dus zijn zeer tevreden met het behaalde aantal van 29.000 unieke bezoeken. Dat cijfer werd nog nooit gehaald”, zegt cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V).

 1. Studenten Jinte, Febe en Inez organiseren ‘Glow for Charity’ voor BuSo Spalier
  Poperinge

  Studenten Jinte, Febe en Inez organise­ren ‘Glow for Charity’ voor BuSo Spalier

  De studenten bachelor LO-bewegingsrecreatie kregen vorig jaar de opdracht om een evenement te organiseren dat iets ‘vernieuwends’ had. Jinte Verdonck, Febe Depreiter en Inez Mertens besloten om een glow in the darkrun in Poperinge. ‘Glow for Charity’ wordt op zaterdag 6 november georganiseerd. De opbrengst gaat naar BuSo Spalier - De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.