De kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ gaat van de start op de koer van de Groenselpoorte in Reningelst.
Volledig scherm
De kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ gaat van de start op de koer van de Groenselpoorte in Reningelst. © Laurie Bailliu

Kruidenwandeling in pluktuin met kruidenvrouw Renata

ReningelstDe kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ wordt op dinsdag 27 juli georganiseerd in Reningelst.

 1. In Flanders Fields Museum wil Amerikaanse gesneuvelden identificeren: “Er is maar weinig dat herinnert aan hun aanwezigheid”
  Ieper

  In Flanders Fields Museum wil Amerikaan­se gesneuvel­den identifice­ren: “Er is maar weinig dat herinnert aan hun aanwezig­heid”

  Met het project ‘Americans in Flanders Fields, Names and Places, 1917-1919’ wil het In Flanders Fields Museum de Amerikaanse aanwezigheid gedurende WO I onder de aandacht brengen. Met hulp van het Smithsonian Institution en de Amerikaanse ambassade probeert het museum alle Amerikaanse soldaten die op Belgisch grondgebied sneuvelden te identificeren. Daarnaast komt er een app met historische info en persoonlijke verhalen, een publicatie en een rondtrekkende tentoonstelling.
 2. Poperingse Ziggy (16) zit in de finale van Top Model Europe: “Ik hoop door mijn modellenwerk de wereld te kunnen zien”
  PREMIUM
  Poperinge

  Poperingse Ziggy (16) zit in de finale van Top Model Europe: “Ik hoop door mijn modellen­werk de wereld te kunnen zien”

  De Poperingse Ziggy Sapulette (16) stond afgelopen week in de finale van Top Model Europe. Samen met de andere finalisten trok ze naar Montpellier voor de finaleweek. “Ik vond het echt de beste week van mijn leven en ik hoop dat ik in de toekomst veel opdrachten kan binnenhalen. Top Model Europe winnen zou een droom zijn die werkelijkheid wordt”, zegt Ziggy. Of Ziggy de winnares is, weten we binnen enkele weken.