De kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ gaat van de start op de koer van de Groenselpoorte in Reningelst.
Volledig scherm
De kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ gaat van de start op de koer van de Groenselpoorte in Reningelst. © Laurie Bailliu

Kruidenwandeling in pluktuin met kruidenvrouw Renata

ReningelstDe kruidenwandeling ‘Puur natuur op tafel, op stap met de kruidenvrouw’ wordt op dinsdag 27 juli georganiseerd in Reningelst.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Kankerpatiënten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”
  Kortrijk/Ieper

  Kankerpa­tiën­ten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”

  Hoe zwaar kun je worden getroffen door het noodlot? Vanessa De Bliquy (48) uit Marke kreeg niet alleen zelf af te rekenen met kanker, haar man Wilfried kreeg de ziekte ook en is ondertussen overleden. Voor Vanessa en veel andere ‘vechters’ is het belangrijk om met lotgenoten te kunnen praten en op Levensloop, dat dit weekend zowel in Kortrijk als in Ieper werd georganiseerd, kan dat. “Het is fijn om samen het leven te vieren, want we zijn er nog altijd.”