Kerst Bazar voor en door speelpleinwerking Het Pompierke.
Volledig scherm
Kerst Bazar voor en door speelpleinwerking Het Pompierke. © KB

Kerst Bazar voor en door speelpleinwerking Het Pompierke

De speelpleinwerking Het Pompierke stampt ook dit jaar de Kerst Bazar uit de grond in Roesbrugge. Een kerstmarkt die vooral lokale ondernemers en hobbyisten aanspreekt.

0 reacties

 1. Historisch WOII-altaar 54 jaar vermist, na lange zwerftocht terug in Talbot House: “We hopen dat onze zolderkapel de laatste halte wordt van de bewogen reis”
  PREMIUM
  Poperinge, Alveringem

  Historisch WOII-al­taar 54 jaar vermist, na lange zwerftocht terug in Talbot House: “We hopen dat onze zolderka­pel de laatste halte wordt van de bewogen reis”

  Een historisch altaar werd in 1945 door Britse troepen van het R.E.M.E.-regiment aan de heropende soldatenclub Talbot House geschonken. Het altaar was afkomstig uit de ruïne van een vernielde Normandische kerk. “Na een bewogen zwerftocht en te vergeefse zoektocht van ruim een halve eeuw werd het altaar per toeval herontdekt”, zegt manager Simon Louagie van het Talbot House. Het WOII-altaar keerde op zondag 9 mei, tijdens het VE-weekend (dag waarop we het einde van WOII herdenken) van Brouwerskasteel Feys in Beveren-aan-de-IJzer terug naar de soldatenclub in Poperinge.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas