Broer en zus José en Nelly Lemahieu kwamen na 76 jaar weer in contact met de Britse soldaat Len Brereton via Skype.
Volledig scherm
PREMIUM
Broer en zus José en Nelly Lemahieu kwamen na 76 jaar weer in contact met de Britse soldaat Len Brereton via Skype. © Henk Deleu

José (81) en Nelly (84) zien na 76 jaar soldaat terug die in WO II bij hen verbleef: “Hij nam me mee naar de speelgoedwinkel en kocht een jeep voor me”

Poperinge“Het waren mooie momenten, ondanks het feit dat het toen oorlog was.” Na de koude winter van 1945 hoorde Nelly Lemahieu (84) uit Poperinge 76 jaar niets meer van de Britse soldaat die maandenlang elke dag bij haar en haar broer José (81) over de vloer kwam. Tot nu. Met de hulp van Talbot House vonden de twee partijen elkaar terug. “We hadden deze ontmoeting echt niet meer voor mogelijk gehouden”, klinkt het na een emotioneel skypegesprek. 

 1. Vrienden organiseren rondrit voor overleden Mayckel (27): “’s Avonds ben ik bij hem vertrokken en toen leek alles nog in orde”
  Poperinge

  Vrienden organise­ren rondrit voor overleden Mayckel (27): “’s Avonds ben ik bij hem vertrokken en toen leek alles nog in orde”

  De 25-jarige Mayckel Cauwera stapte afgelopen zaterdagnacht uit het leven. De jongeman had het moeilijk, maar na professionele hulp had hij weer toekomstplannen, zo dacht zijn beste vriend Bryan Ghesquiere (27). Die laatste organiseert komende zaterdag een rondrit om Mayckel te herdenken. “Ik was de laatste persoon die hem levend zag. We hadden een fantastische dag en dat is het mooiste geschenk dat hij mij kon geven”, zegt Bryan.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan