Loes Vandromme - schepen - Poperinge - CD&V
Volledig scherm
Loes Vandromme - schepen - Poperinge - CD&V © Laurie Bailliu

Jeugdverblijven en hostels krijgen 5,175 miljoen euro covidsteun: “Maar liefst 41% van gaat naar West-Vlaamse centra of -hostels”

Poperinge, Ieper, HeuvellandDe Vlaamse regering keurde een bedrag van 5,175 miljoen euro aan covidsteun goed. Daarvan gaat maar liefst 41% van dit bedrag naar West-Vlaamse jeugdverblijfcentra of -hostels. Onder andere The Salient in Ieper, De Lork in Kemmel en het Plokkersheem Watou kunnen rekenen op financiële steun.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Ook in Stavele treedt IJzer uit oevers: brandweer nog hele avond paraat. Nieuwbouwwoning loopt onder water
  Play
  Stavele

  Dronebeel­den tonen hoe IJzer volledig uit oever is getreden in West-Vlaanderen

  Door de immense regenval van afgelopen dagen is de IJzer buiten haar oevers getreden. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door de wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. “Een kritiek moment volgt vanavond nog”, zegt VTM NIEUWS-reporter Klaas Danneel, “als er hoog water is in Nieuwpoort (waar de IJzer uitmondt; nvdr). Dan kunnen de sluizen niet open en kan het water dus ook niet wegtrekken.”
 2. Ieperse verpleegster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentattoo: “De tekening symboliseert de vriendschap tussen mij en mijn kat”
  Ieper

  Ieperse verpleeg­ster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentat­too: “De tekening symboli­seert de vriend­schap tussen mij en mijn kat”

  Jana Spenninck (26) uit Ieper kreeg in het Yper Museum een gratis kattentatoeage, nadat ze de wedstrijd Kattattoo op haar naam schreef. Haar nieuwe tatoeage is een eerbetoon aan haar 3 jaar geleden geadopteerde kater Minou. “Je kat graag zien en ermee scoren op Instagram is één ding, een tattoo van je kat laten plaatsen is het toppunt van bewondering.”
 3. Meer dan helft van woningen heeft opnieuw gastoevoer na water in leiding: “We werken met man en macht door”
  Oostvleteren

  Meer dan helft van woningen heeft opnieuw gastoevoer na water in leiding: “We werken met man en macht door”

  Energiemaatschappij Fluvius blijft hard doorwerken om alle 280 woningen opnieuw van gas te voorzien. Donderdag stroomde duizenden liters water in de gasleiding in het centrum van Oostvleteren bij werkzaamheden. Ondertussen hebben iets meer dan de helft van de woningen al opnieuw gastoevoer. “Het begint wel te wegen bij de bewoners”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (Open VLD).