HUISWERKKLAS VILVOORDE
Volledig scherm
HUISWERKKLAS VILVOORDE © WIM VAN GOETHEM

Huiswerkklas zoekt vrijwilligers

Wie wordt vrijwilliger om de huiswerkklas te helpen? Bibliotheek De Letterbeek en het Buurthuis in de Bellewijk zoeken vrijwilligers die kinderen willen helpen met hun huiswerk.

 1. Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.
 2. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

  “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.