Huis van de Dichter - Watou
Volledig scherm
Huis van de Dichter - Watou © Huis van de Dichter

Huis van de Dichter ontvangt Vlaamse dichter-schrijver Peter Holvoet-Hanssen

WatouDe nieuwe residenten voor het Huis van de Dichter in Watou maken hun opwachting. Deze week verbleef de Nederlandse dichteres Babeth Fonchie Fotchind uit Amsterdam in Watou. Volgende week is het de beurt aan de Vlaamse dichter-schrijver Peter Holvoet-Hanssen.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Oorlog in Oekraïne sluipt IFFM binnen: “We verbinden erfgoedcollectie en de kennis van de Eerste Wereldoorlog met huidige tijd”
  PREMIUM
  Ieper

  Oorlog in Oekraïne sluipt IFFM binnen: “We verbinden erfgoedcol­lec­tie en de kennis van de Eerste Wereldoor­log met huidige tijd”

  Hoewel het In Flanders Fields Museum geen standpunt inneemt over de oorlog in Oekraïne, dringt het conflict toch de Ieperse Lakenhallen binnen. Alleen al de keuze van Nikita Kadan uit Kiev als artist in residence voor dit jaar maakt dat duidelijk. “Voor ons een verhaal van 100 jaar geleden, maar voor hen jammer genoeg brandend actueel.”