Het prachtige landschap, in het kader van hop, van Poperinge en ’t Fransche (Frankrijk) kan je verkennen tijdens de fietstocht ‘Hop naar ‘t Fransche en were’.
Volledig scherm
Het prachtige landschap, in het kader van hop, van Poperinge en ’t Fransche (Frankrijk) kan je verkennen tijdens de fietstocht ‘Hop naar ‘t Fransche en were’. © vtbKultuur Westhoek

Hop naar ’t Fransche en were of smikkelen van Poperings lekkers met vbtKultuur Westhoek

PoperingevtbKultuur Westhoek zet deze zomer heel wat activiteiten op poten. Ga op fietstocht ‘Hop naar ’t Fransche en were’, geniet van ‘Verhalen bij de Vleet’ of ga lekker smikkelen van Poperings lekker tijdens de ‘Smikkelwandeling’.

  1. De brouwerijsite in Reningelst wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor jong en oud: “De Fietseling kan werkzaamheden verderzetten”
    Reningelst

    De brouwerij­si­te in Reningelst wordt omgebouwd tot een ontmoe­tings­plek voor jong en oud: “De Fietseling kan werkzaamhe­den verderzet­ten”

    Omdat de meerkosten voor vzw De Fietseling bij de restauratie van de brouwersite in Reningelst te hoog werden, nam de stad Poperinge het geheel in erfpacht. Stad en vzw legden afspraken vast voor het verdere beheer van de voormalige mouterij Sint-Joris. Poperinge plant nu volledig heraangelegde binnenkoer en een buurtsalon met een lift.