Het prachtige landschap, in het kader van hop, van Poperinge en ’t Fransche (Frankrijk) kan je verkennen tijdens de fietstocht ‘Hop naar ‘t Fransche en were’.
Volledig scherm
Het prachtige landschap, in het kader van hop, van Poperinge en ’t Fransche (Frankrijk) kan je verkennen tijdens de fietstocht ‘Hop naar ‘t Fransche en were’. © vtbKultuur Westhoek

Hop naar ’t Fransche en were of smikkelen van Poperings lekkers met vbtKultuur Westhoek

PoperingevtbKultuur Westhoek zet deze zomer heel wat activiteiten op poten. Ga op fietstocht ‘Hop naar ’t Fransche en were’, geniet van ‘Verhalen bij de Vleet’ of ga lekker smikkelen van Poperings lekker tijdens de ‘Smikkelwandeling’.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Toeren langs een familiehopbedrijf, vernieuwd hopbedrijf en een biohopbedrijf: “Hop in Poperinge promoten als een volwaardig professionele artisanale teelt”
  Poperinge

  Toeren langs een familiehop­be­drijf, vernieuwd hopbedrijf en een biohopbe­drijf: “Hop in Poperinge promoten als een volwaardig professio­ne­le artisanale teelt”

  Stad Poperinge en vzw Hop gingen met 40 brouwerijen, 4 hogescholen en een 6-tal firma’s ‘Toeren langs hopboeren’. De hoppepluk is volop bezig. Een bezoek aan het hedendaagse familiehopbedrijf ‘Belhop’, het vernieuwde hopbedrijf van Paul en Daan Soenen en het eigentijdse biohopbedrijf van Joris Cambie stond op de planning om de sfeer op te snuiven.