De Gentse ondernemer Hendrik Nelde kocht de voormalige Brouwerij Feys en het bijhorende Brouwershuis aan Frans-Belgische grens en daar werd het altaar ontdekt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gentse ondernemer Hendrik Nelde kocht de voormalige Brouwerij Feys en het bijhorende Brouwershuis aan Frans-Belgische grens en daar werd het altaar ontdekt. © Laurie Bailliu

Historisch WOII-altaar na halve eeuw vermist te zijn, per toeval herontdekt: “Het is nu terug in Talbot House, hopelijk blijft het hier”

Poperinge, AlveringemEen historisch altaar werd in 1945 door Britse troepen van het R.E.M.E.-regiment aan de heropende soldatenclub Talbot House geschonken. Het altaar was afkomstig uit de ruïne van een vernielde Normandische kerk. “Na een bewogen zwerftocht en tevergeefse zoektocht van ruim een halve eeuw werd het altaar per toeval herontdekt”, zegt manager Louagie van het Talbot House. Het WOII-altaar keerde op zondag 9 mei, tijdens het VE-weekend (dag waarop we het einde van WOII herdenken) van Brouwerskasteel Feys in Beveren-aan-de-IJzer terug naar de soldatenclub in Poperinge.