Het zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden door een positieve coronatest. Leidster Birte Vandaele (links) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke en minister Dalle.
Volledig scherm
Het zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden door een positieve coronatest. Leidster Birte Vandaele (links) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke en minister Dalle. © Scouting Poperinge

Groepsleidster Birte van Scouting Poperinge schrijft open brief na stopzetting zomerkamp door positieve coronatest: “Tien dagen gewoon even kind zijn, afgelast”

PoperingeHet zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden. Niet door overstromingen, maar wel door een positieve coronatest binnen de leidingsploeg. Leidster Birte Vandaele (23) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke (Vooruit) en minister Dalle (CD&V). “De teleurstelling op de gezichtjes van onze leden was zo groot toen we het nieuws brachten. Het welzijn van het jongste deel van de bevolking en het jeugdwerk mag niet uit het oog verloren worden”, schrijft ze.

  1. Inbrakenplaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”
    Westhoek

    Inbraken­plaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”

    De sportclubs in de Westhoek worden al sinds eind augustus geviseerd door inbrekers. Ondertussen gaat het al om veertien inbraken. De laatste in de rij is de Turnkring in Vlamertinge, waar ze met een televisiescherm en drie muziekinstallaties aan de haal gingen. “Dat gaat toch snel om zo’n 5.000 euro en dan komt alle schade er nog bij”, zegt Els Vanhautte (54) van de Turnkring.