Het zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden door een positieve coronatest. Leidster Birte Vandaele (links) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke en minister Dalle.
Volledig scherm
Het zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden door een positieve coronatest. Leidster Birte Vandaele (links) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke en minister Dalle. © Scouting Poperinge

Groepsleidster Birte van Scouting Poperinge schrijft open brief na stopzetting zomerkamp door positieve coronatest: “Tien dagen gewoon even kind zijn, afgelast”

PoperingeHet zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen noodgedwongen opgedoekt worden. Niet door overstromingen, maar wel door een positieve coronatest binnen de leidingsploeg. Leidster Birte Vandaele (23) richt zich in een open brief aan minister Vandenbroucke (Vooruit) en minister Dalle (CD&V). “De teleurstelling op de gezichtjes van onze leden was zo groot toen we het nieuws brachten. Het welzijn van het jongste deel van de bevolking en het jeugdwerk mag niet uit het oog verloren worden”, schrijft ze.

 1. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.