Zoon Tim en mama Kathleen getuigen in de documentaire over vader Geert die lijdt aan jongdementie.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoon Tim en mama Kathleen getuigen in de documentaire over vader Geert die lijdt aan jongdementie. © Tim Leroy

Geert (58) lijdt aan jongdementie, gezin getuigt in documentaire: “Papa wandelde 5 jaar geleden 30 km, nu kan hij met moeite stappen”

Poperinge, ZillebekeGeert Leroy (58) liep marathons. Iedereen kende de ploegafgevaardigde van KFC Poperinge als een stille genieter. Tot hij meer dan vijf jaar geleden plots steken liet vallen op het werk. Hij verloor zijn zelfvertrouwen en de stress nam toe. Medicatie hielp niet, het verdict kwam later: jongdementie. “Dat sloeg in als een bom, al waren we ook opgelucht dat we wisten wat papa had”, getuigt zoon Tim (25). Om de problematiek beter bespreekbaar te maken, vertelt het gezin Leroy hun verhaal in een documentaire.

 1. Wat extra geld of voeding met verstreken vervaldatum: vier parkwachters containerpark Rumbeke streken jarenlang wat op met handeltje in gedumpte spullen
  PREMIUM
  Rumbeke/Zonnebeke

  Wat extra geld of voeding met verstreken vervalda­tum: vier parkwach­ters container­park Rumbeke streken jarenlang wat op met handeltje in gedumpte spullen

  “Wie niet mee deed, werd in een hoekje geduwd.” Vier parkwachters van het containerpark in Rumbeke (Roeselare) verkochten jarenlang interessante spullen van het park aan een koppel uit Zonnebeke. In ruil kregen ze geld of voedingswaren met een verstreken vervaldatum. Maandag trotseerden de voormalige parkwachters de rechter. Drie ervan werden ontslagen, één ervan stapte zelf op.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"