Het 15.000ste coronavaccin werd op Pinkstermaandag in het Poperingse vaccinatiecentrum gezet.
Volledig scherm
Het 15.000ste coronavaccin werd op Pinkstermaandag in het Poperingse vaccinatiecentrum gezet. © Laurie Bailliu

Geert (52) krijgt 15.000ste coronaprik in Poperings vaccinatiecentrum

PoperingeDe 15.000ste coronaprik werd op Pinkstermaandag gezet in het Poperingse vaccinatiecentrum. De 52-jarige Geert Populier uit Poperinge werd kreeg de 15.000ste prik en kreeg uit handen van burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) een geschenkmand met lokale streekproducten.

 1. Archeologen vragen hobbymetaalzoekers om WO I-vondsten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvelde soldaat verloren gaat”
  PREMIUM

  Archeolo­gen vragen hobbyme­taal­zoe­kers om WO I-vond­sten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvel­de soldaat verloren gaat”

  Wie in de Westhoek een overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog uit de grond haalt, moet de vondst melden aan de overheid. In een open brief halen archeologen aan dat heel wat hobbymetaaldetectoristen dat niet doen. “Daardoor wissen ze sporen uit die kunnen helpen bij de identificatie van soldaten”, hekelt archeoloog Jeroen Vanden Borre. Maar volgens schepen in Ieper Dimitry Soenen ligt het gebrek aan een melding niet altijd aan de metaaldetectorist zelf.
  Ieper
 2. Van Gent-Wevelgem over een gebouwenloop en… bitterballen eten: onze weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Gent-Wevelgem over een gebouwen­loop en… bitterbal­len eten: onze weekend­tips voor het zuiden van West-Vlaanderen

  Op zoek naar een interessant uitje voor het weekend van 25 en 26 maart? Dan kom je hier beslist aan je trekken. Links en rechts vallen beslist heel wat leuke dingen te beleven. We lijsten graag vijf toppers even voor je op. Check wel altijd even de websites van de activiteiten, voor nog meer informatie. Dan kan je goed voorbereid op stap. Veel plezier!
  Wervik, Menen, Kortrijk, Wevelgem, Ledegem
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.