Flanders Memorial Pipe Band organiseert gratis lessen voor toekomstige leden.
Volledig scherm
Flanders Memorial Pipe Band organiseert gratis lessen voor toekomstige leden. © FMPB

Flanders Memorial Pipe Band organiseert gratis lessen voor toekomstige leden

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 2. Netwerkmoment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton
  Poperinge

  Netwerkmo­ment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton

  Jeugdraad Poperinge organiseerde een hackaton: ‘Preparé your Future’ op de Vroonhofsite. Dit gebeurde samen met de Jeugddienst en koepelorganisatie voor Vlaamse jeugddiensten Bataljong. Poperingse jongeren kregen gedurende 30 uur de kans om creatief en uitdagend na te denken over hoe zij de toekomst in Poperinge op vlak van werkgelegenheid zien. Het concept ‘Achterwerk’, een netwerkmoment tussen Poperingse bedrijven en jongeren waarbij de focus ligt op KMO, ontvangt financiële ondersteuning om het idee uit te werken.
 1. Jonge natuurliefhebber lokt zeldzame boommarter naar cameraval: “Voor het eerst sinds 100 jaar gespot in onze regio”
  Ieper

  Jonge natuurlief­heb­ber lokt zeldzame boommarter naar cameraval: “Voor het eerst sinds 100 jaar gespot in onze regio”

  De steenmarter is al langer terug in de Westhoek, maar van de boommarter was er jarenlang geen spoor. Na recente waarnemingen kunnen we zeggen dat nu minstens twee exemplaren in onze bossen rondlopen. Een daarvan werd gefotografeerd door de jonge natuurliefhebber Tijl Porteman uit Ieper. “Ik had het stilletjes gehoopt en ik ben blij dat ik het beestje kon vatten op de gevoelige plaat.”