Pieter Verfaillie (links), geeft de expo vorm en Annemie Morisse, research WO1-cel Poperinge. Op de zolderverdieping is een maquette in de maak.
Volledig scherm
Pieter Verfaillie (links), geeft de expo vorm en Annemie Morisse, research WO1-cel Poperinge. Op de zolderverdieping is een maquette in de maak. © Laurie Bailliu

Expo ‘Feniks 2020’ opent binnenkort in Kinderbrouwerij: “Verhaal van wederopbouw na WOI, volledig coronaproof”

Het project ‘Feniks 2020' van Westtoer vertelt het verhaal van de wederopbouw in de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. Samen met de expo gaat ook de uitkijktoren van de Kinderbrouwerij open. “In de gerenoveerde mouterijtoren in Reningelst nemen kinderen je vanaf 4 juli mee in hun wederopbouwverhaal. Corona zorgde voor vertraging, maar iedereen steekt een tandje bij”, zegt Annemie Morisse, research WO1-cel Poperinge. 

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok