“Het energiefonds kan tussenkomen in de eindfactuur voor mensen die geen recht hebben op sociaal tarief."
Volledig scherm
“Het energiefonds kan tussenkomen in de eindfactuur voor mensen die geen recht hebben op sociaal tarief." © Getty Images

Energiefonds ondersteunt mensen die geen recht hebben op sociaal tarief

PoperingeDe sociale dienst van Poperinge houdt zich klaar om een groot aantal mensen bij te staan om hun sterk verhoogde energiefactuur te betalen. “Met een nieuw reglement willen we inwoners die geen recht hebben op het sociaal tarief beter ondersteunen”, zegt schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen).

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Speuren naar Erfgoed: magische gebouwbescherming
  Vleteren

  Speuren naar Erfgoed: magische gebouwbe­scher­ming

  “Wat deden onze voorouders toen de pest de helft van het dorp wegveegde en ze niet wisten hoe dat kwam. Wat had men verkeerd gedaan? Het (bij)-geloof is de voorbije eeuw sterk afgezwakt, maar voor onze voorouders was het bittere ernst. Sporen op gebouwen van manieren om zich te beschermen tegen het boze worden steeds zeldzamer, maar zijn vaak nog duidelijk aanwezig, zeker in rurale omgeving! Reden te meer om aandacht te besteden aan metseltekens, muurankertekens, tekens in dakpannen en vakwerkbouw, vreemde wezens die gebouwen beschermden, dierenroosters voor kerkdeuren en inscripties”, aldus de organisatoren van de lezing.
 3. Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restauratie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschillende naties, volkeren en culturen”
  Ieper

  Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restaura­tie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschil­len­de naties, volkeren en culturen”

  De iconische Menenpoort in Ieper viert in 2027 haar 100ste verjaardag en het is de bedoeling dat het monument er dan piekfijn uitziet. Daarom ondergaat de poort een ferme restauratiebeurt die in het voorjaar van 2023 van start gaat. De naampanelen worden gereinigd en het dak krijgt een groene bedekking. “We moeten het verhaal van de Menenpoort met de namen van 54.000 vermisten blijven doorgeven aan de volgende generaties. Daarom maken we het monument klaar voor de toekomst”, aldus minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).