Vzw Zonnebloem organiseert een bloemenactie om straatbeeld op te fleuren.
Volledig scherm
Vzw Zonnebloem organiseert een bloemenactie om straatbeeld op te fleuren. © Vzw Zonnebloem

Duinkerkestraatkermis zegt het met bloemen: “Straatbeeld opfleuren met geraniums”

PoperingeVZW Zonnebloem, of met andere woorden de Duinkerkestraatkermis, kon vorig jaar hun kermis niet laten doorgaan door de coronacrisis. Ook in februari lukte het niet om hun maaltijd te organiseren ten voordele van de kerststerren. Nu pakt de organisatie uit met een bloemenactie.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Is proefrotonde Kalfvaart voor verbetering vatbaar? Volgens CD&V ondervinden ambulances er problemen
  Ieper

  Is proefroton­de Kalfvaart voor verbete­ring vatbaar? Volgens CD&V ondervin­den ambulances er problemen

  Op het kruispunt van de Kalfvaart met de Dehemlaan en de Brugseweg in Ieper werden de verkeerslichten vervangen door een proefrotonde. Volgens CD&V-raadslid Hans Feys, die als chirurg in het Jan Yperman Ziekenhuis werkt, zou ambulances problemen ondervinden bij het oprijden van de rotonde. “Het wennen aan de nieuwe situatie zal zeker meespelen, maar we moeten waakzaam zijn voor de verkeersveiligheid, zeker voor fietsers!” Ondertussen liet het Jan Yperman Ziekenhuis aan de burgemeester weten dat ze tevreden zijn met de rotonde.