Dierenasiel Poezewoef uit Poperinge organiseert komende woensdag een tweede verkoop van diepvriesfrietjes ten voordele van hun asieldieren. Op de foto: vrijwilligers Peggy Demeyere, Valerie Vanhille en Nico Hanseeuw.
Volledig scherm
Dierenasiel Poezewoef uit Poperinge organiseert komende woensdag een tweede verkoop van diepvriesfrietjes ten voordele van hun asieldieren. Op de foto: vrijwilligers Peggy Demeyere, Valerie Vanhille en Nico Hanseeuw. © Laurie Bailliu

Drukke periode in dierenasiel Poezewoef: “Bijna volzet, alle hulp is welkom!”

PoperingeDierenasiel Poezewoef in Poperinge vangt moment 5 honden en 20 katten op. Het dierenasiel verkocht frietjes om geld in te zamelen en zo alle dieren optimaal onderdak te kunnen bieden. “De opbrengst gaat naar de werking van het asiel. Dieren kosten handen vol geld”, zegt Valerie Vanhille.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.