vlnr zonecommandant Kristof Dorné, burgemeester Christof Dejaegher en postoverste Bart Couwet bij de symbolische sleuteloverhandiging van drie nieuwe voertuigen voor de Poperingse brandweerpost
Volledig scherm
vlnr zonecommandant Kristof Dorné, burgemeester Christof Dejaegher en postoverste Bart Couwet bij de symbolische sleuteloverhandiging van drie nieuwe voertuigen voor de Poperingse brandweerpost © Brandweer Westhoek, post Poperinge

Drie ‘nieuwe’ voertuigen in één klap voor Poperingse brandweerpost, ook extra vrijwilligers op komst

PoperingeCorona en de officiële voorstelling van een nieuw interventievoertuig, het bleek geen goeie combinatie voor de brandweer. In Poperinge wachtten ze echter geduldig af en bleek de tijd rijp om toch even enkele nieuwkomers te belichten. “En als er straks ook nog extra vrijwilligers aansluiten, zijn we helemaal tevreden”, zegt postoverste Bart Couwet.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Verlamde asielkat Marie-Lou kan opnieuw zelfstandig stappen dankzij HLN-lezers: “Ze is zichtbaar blij. Prachtig om te zien”
  Veurne

  Verlamde asielkat Marie-Lou kan opnieuw zelfstan­dig stappen dankzij HLN-le­zers: “Ze is zichtbaar blij. Prachtig om te zien”

  De verlamde kat Marie-Lou (1,5) uit Veurne kan zich opnieuw zelfstandig verplaatsen dankzij een op maat gemaakt rolstoeltje en dat levert hartverwarmende beelden op. “Nadat mijn inzamelactie werd opgepikt door HLN.be, zijn er tal van donaties binnengekomen. Ik wil iedereen die Marie-Lou steunde, oprecht bedanken”, zegt Wendy Lammens (22) van Zwerfkatjes Veurne.