Gastheer Michaël Vandebril (foto) ontvangt tien dichters uit België en Nederland in de Sint-Bavokerk in Watou om hun werk voor te stellen tijdens de residentensessies 2021.
Volledig scherm
Gastheer Michaël Vandebril (foto) ontvangt tien dichters uit België en Nederland in de Sint-Bavokerk in Watou om hun werk voor te stellen tijdens de residentensessies 2021. © Huis van de Dichter

Dichters stellen opnieuw hun werk voor in kerk Watou

WatouHet Huis van de Dichter in Watou wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. Gastheer Michaël Vandebril ontvangt op zondag 29 augustus tien dichters uit België en Nederland in de Sint-Bavokerk in Watou om hun werk voor te stellen tijdens de residentensessies 2021.

 1. Stijgend aantal bezoekers in zwembad Poperinge: “Geen coronatoerisme, wel 8% meer Poperingenaars”
  Poperinge

  Stijgend aantal bezoekers in zwembad Poperinge: “Geen coronatoe­ris­me, wel 8% meer Poperinge­naars”

  Sport- en recreatiebad De Kouter vierde op 1 juli het 5-jarige bestaan van het Poperingse waterpark. De start van de zomervakantie betekende ook een versoepeling van de coronamaatregelen waarbij de beperking van het maximum aantal bezoekers niet meer van toepassing was.”Heel wat vaste gasten vonden intussen hun weg naar het zwembad terug en genoten van een zalige zwemzomer. De verkoop van dagtickets was in augustus zelfs 5% beter dan vóór corona, in augustus 2019”, zegt schepen van sport Klaas Verbeke (CD&V).
 2. Flanders Memorial Pipe Band organiseert gratis lessen voor toekomstige leden
  Poperinge, Zonnebeke

  Flanders Memorial Pipe Band organi­seert gratis lessen voor toekomsti­ge leden

  De Flanders Memorial Pipe Band is een pipe- en drumband, ontstaan in 2006 in de hoppestad. In 2010 telde de FMPB zo’n 25 leden. Onder leiding van Pipe Major Ben Vandelannootte leerden die elk op hun eigen tempo de techniek en tunes aan. “Wanneer je het Poperingse Hoppeland doorkruist en er toevallig de Schotse pipes en drums hoort weerklinken, dan zijn dit steevast de tonen van de Flanders Memorial Pipe Band die je aan het oorlogsverleden doen terugdenken”, zegt Dries Wyffels, voorzitter en piper bij de Flanders Memorial Pipe Band (FMPB).
 3. Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderziekenhuis en lokale initiatieven”
  PREMIUM
  Proven

  Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderzie­ken­huis en lokale initiatie­ven”

  Komende zondag wordt er opnieuw gelopen, gewandeld en gefietst tijdens de negende editie van de Hopperun. “Onze andere kinderen noemen de Hopperun ‘het verjaardagsfeestje van Marthe’”, zegt Tine Top. De kleine Marthe was 10,5 maand oud toen ze in 2008 de strijd tegen leukemie verloor. De opbrengst van de Hopperun gaat naar het kinderziekenhuis in Leuven en andere lokale initiatieven.