Bierkenner Kristel Logie op haar favoriete plek Bar Bernard.
Volledig scherm
PREMIUM
Bierkenner Kristel Logie op haar favoriete plek Bar Bernard. © Henk Deleu

De warmste vakantieplek van Vlaanderen, met bierkenner Kristel Logie: “Ontdek het 360 graden uitzicht op de hoppevelden vanop Brouwerij St.Bernardus”

Nu het ernaar uitziet dat velen van ons de zomer in eigen land zullen doorbrengen, verklappen wij elke dag een plekje uit eigen streek dat het ontdekken waard is. Vandaag leidt zythologe Kristel Logie je rond in Watou, naar Bar Bernard van brouwerij St.Bernardus met een uitzicht van 360 graden op de hoppevelden.

 1. Buurtwinkel ‘t Spendiege heeft kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ te pakken: “Van pistolets uit Veurne tot wijn uit Heuvelland”
  Roesbrugge

  Buurtwin­kel ‘t Spendiege heeft kwaliteits­la­bel ‘100% West-Vlaams’ te pakken: “Van pistolets uit Veurne tot wijn uit Heuvelland”

  ‘t Spendiege in Roesbrugge-Haringe draagt sinds kort het label ‘100% West-Vlaams’. In deze buurtwinkel wordt een brede waaier aan verse voeding en West-Vlaamse streekproducten aangeboden. Van bier tot kaas, koekjes en vlees. “Mensen producten aanbieden zodat ze van ‘s morgens tot ‘s avonds iets uit de eigen streek kunnen eten, dat is ons doel”, klinkt het bij zaakvoerders Marjolein Deryckere (35) en Kevin Deblander (40).
 2. Kamp KSA Mortsel ontruimd na stortregens in Dranouter: “We zaten eerst bijna in de Ardennen. Maar ook plan B bleek niet zo’n goed idee”
  Dranouter/Mortsel

  Kamp KSA Mortsel ontruimd na stortre­gens in Dranouter: “We zaten eerst bijna in de Ardennen. Maar ook plan B bleek niet zo’n goed idee”

  Ze zouden op kamp trekken naar Rochefort. Maar na de zondvloed van vorige week in de Ardennen zochten en vonden ze een veiliger alternatief, in de Westhoek. “Tenminste, dat dachten we”, zegt hoofdleidster Lotte Torney. Maandag moest de groep, met 100 leden van 6 tot 14 jaar, in allerijl worden geëvacueerd, toen door stortregens de kampplaats werd overspoeld.