Foto Patrick Schatteman
Volledig scherm
© Foto Patrick Schatteman

De Lovie en Beaphar spelen samen netbal

 1. Doorbraak in reeks bootdiefstallen in IJzer: verdachten proberen gestolen boot online te verkopen maar... staan zelf op de foto’s
  PREMIUM
  Houthulst/Diksmuide/Lo-Reninge

  Doorbraak in reeks bootdief­stal­len in IJzer: verdachten proberen gestolen boot online te verkopen maar... staan zelf op de foto’s

  De recherche van de politie Polder heeft een doorbraak geforceerd in reeks bootdiefstallen op de IJzer in Diksmuide en Lo-Reninge. Er werden twee verdachten van 32 en 23 jaar gearresteerd bij in totaal zes huiszoekingen in Houthulst, afgelopen woensdag. Het laatst gestolen bootje werd in hun bezit aangetroffen. Ze probeerden het vaartuig online te verkopen, wat hen de das omdeed.
 2. Sint-Jozefschool krijgt nieuw gebouw: “We betrekken de leerlingen bij alle stappen van het bouwproces”
  Ieper

  Sint-Jozef­school krijgt nieuw gebouw: “We betrekken de leerlingen bij alle stappen van het bouwproces”

  Waar het vroegere ‘C-blok’ van de Sint-Jozefschool in puin ligt, moet vanaf september een nieuwbouw herrijzen met negentien klaslokalen, een lerarenkamer en een sportruimte. “Het nieuwe schoolgebouw moet ten dienste staan van comfortabel en kwaliteitsvol les geven en les krijgen”, zegt directeur Lieven Calis. “Onze school stelt groeien centraal, het is een echte groeischool.”
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.