Sarah Demuynck uit Ardooie beschrijft in een open brief hoe zij dezer dagen moet werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Demuynck uit Ardooie beschrijft in een open brief hoe zij dezer dagen moet werken. © rv

De dagboeken van vijf West-Vlaamse helden: “Dertig tot veertig adressen per dag, mét mondmasker. En in de auto kan ik even naar adem happen”

Een mama van drie die in het rusthuis in Veurne werkt. De burgemeester van Deerlijk, wiens ouders elkaar niet meer kunnen zien in deze coronatijden. Een drukbezette spoedarts die vanuit Zeeuws-Vlaanderen richting Torhout, Roeselare en Menen trekt. Een thuisverpleegster uit Koolskamp, elke dag in de weer om de vaak oudere mensen te verzorgen. En de zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge, die zich elke dag in de winkel waagt om ons van onze basisbenodigdheden te voorzien. Vijf West-Vlaamse helden houden deze week voor ons hun dagboek bij. U kon gisteren al hun eerste dag van de week volgen. Dit zijn hun verhalen van dinsdag.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Nieuw sportseizoen in sport- en recreatiebad De Kouter: 11 aquabikes, zwemacademie en opnieuw baantjes trekken
  Poperinge

  Nieuw sportsei­zoen in sport- en recreatie­bad De Kouter: 11 aquabikes, zwemacade­mie en opnieuw baantjes trekken

  Met de opstart van een nieuw sportseizoen pakt sport- en recreatiebad De Kouter in Poperinge dit najaar uit met een brede waaier aan activiteiten. Er werd onder andere een investering gedaan in 11 aquabikes om wekelijks lessen te kunnen aanbieden. Daarnaast worden ook zwemlessenreeksen voor groot en klein aangeboden. “Voor de sportieve zwemmers is er ook goed nieuws, want zij kunnen eindelijk opnieuw tijdens schooltijden baantjes trekken”, zegt sportschepen Klaas Verbeke (CD&V).