Vanop de pui aan het stadhuis trok de prinsenwagen met stadsprins Ditn I en Hofmaarschalk Pedro I door de centrumstraten.
Volledig scherm
Vanop de pui aan het stadhuis trok de prinsenwagen met stadsprins Ditn I en Hofmaarschalk Pedro I door de centrumstraten. © Laurie Bailliu

Carnavalsweekend doet 300 Keikoppen opnieuw masker opzetten: ‘Hopelijk volgend jaar mét stoet”

PoperingeEen kinder- en Keikoppencarnavalsstoet zat er dit jaar nog niet in, maar het organiserende Keikoppencarnaval pakte wel uit met een alternatief carnavalsweekend die werd gesmaakt door de carnavalisten en sympathisanten. De plannen voor de 55ste verjaardagseditie van volgend jaar krijgen al vorm. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Alle remmen los bij verkorte en alternatieve carnavalsstoet in Hamme: “Voorbereiding voor nog groter feest volgend jaar”
  Hamme

  Alle remmen los bij verkorte en alternatie­ve carnavals­stoet in Hamme: “Voorberei­ding voor nog groter feest volgend jaar”

  Eerst was er helemaal geen feest gepland in Hamme, maar nu de coronaregels volledig verdwenen zijn, besliste het Wuitenskomitee - na overleg met de gemeente - om alsnog enkele evenementen te organiseren. Dus trok er zondag een verkorte stoet door de straten van Hamme. Geen grote carnavalswagens, maar wél heel veel ambiance. “Het is geweldig dat het op deze manier kon”, klinkt het bij bezoekers.