Schepen Loes Vandromme bij het OC.
Volledig scherm
Schepen Loes Vandromme bij het OC. © RV

Buurtsalon en Dorpspunt onder één dak in De Bampoele: “Gezellige ontmoetingsplaats voor de mensen van Krombeke en daarbuiten”

KrombekeVanaf de zomer volgend jaar vinden het Buurtsalon van de stad Poperinge en het Dorpspunt in Krombeke van De Lovie samen onderdak in OC De Bampoele. “Voor de invulling van het ontmoetingscentrum houdt de stad rekening met de noden en de suggesties van de inwoners.” 

 1. Jan Dumoulin (83), eigenaar van de oude buizenfabriek in Wijtschate, overleden: “De regio verliest een mooi iemand”
  Wijtschate

  Jan Dumoulin (83), eigenaar van de oude buizenfa­briek in Wijtschate, overleden: “De regio verliest een mooi iemand”

  In Wijtschate is op 83-jarige leeftijd Jan Dumoulin overleden. De tachtiger was eigenaar van de voormalige steen- en buizenfabriek in Wijtschate. Niet lang geleden was hij nog te zien in een aflevering van het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’, waar hij voluit kon vertellen over zijn fabriek. “Jan was een beetje een zonderling, maar wel een heel lieve man.”
 2. “Ik hou ontsmettend veel van jou!”: West-Vlaamse apothekers lanceren BLIJsluiter, een handleiding vol hartverwarmende boodschappen
  Kortrijk

  “Ik hou ontsmet­tend veel van jou!”: West-Vlaam­se apothekers lanceren BLIJslui­ter, een handlei­ding vol hartverwar­men­de boodschap­pen

  De derde maandag van januari is gekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Net die dag, op maandag 18 januari, lanceren de West-Vlaamse apothekers samen met actrice-auteur Leen Dendievel de BLIJsluiter. Een handleiding vol hartverwarmende boodschappen voor 2021, het jaar waarin alles beter zal worden. “De mensen hebben écht nood aan positiviteit. We hadden elke maand een BLIJsluiter kunnen maken. Mijn favoriete? ‘Wees altijd jezelf. Tenzij je Batman bent. Wees dan gewoon altijd Batman’”, zegt de uit Kooigem afkomstige Leen Dendievel.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"