Stad Poperinge investeerde in een mooie groenzone en een omnisportveld in de Rederijkerswijk. De basketbalclub van Poperinge verzorgde een demonstratiewedstrijdje en achteraf werden alle inwoners nog getrakteerd op een drankje.
Volledig scherm
Stad Poperinge investeerde in een mooie groenzone en een omnisportveld in de Rederijkerswijk. De basketbalclub van Poperinge verzorgde een demonstratiewedstrijdje en achteraf werden alle inwoners nog getrakteerd op een drankje. © Stad Poperinge

Buurtfeest krijgt extra impuls door inhuldiging van nieuw omnisportveld in de Rederijkerswijk

PoperingeDe Rederijkerswijk en de Bommelbilk, gescheiden door de Bommelaarsbeek, zijn twee nieuwe Poperingse wijken in de onmiddellijke omgeving van de Zwijnlandstraat. Stad Poperinge investeerde in een mooie groenzone en een omnisportveld om de kinderen en jongeren natuurlijk stimuleren om te bewegen en te sporten.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrouwerij in Hopmuseum
  Poperinge

  Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrou­we­rij in Hopmuseum

  Het huidig Hopmuseum wordt opgewaardeerd tot een volwaardig Centrum van Hop en Bier. Zo wordt er - vermoedelijk tegen 2023 - een stadsbrouwerij in geïntegreerd door brouwerij De Plukker. Die komt op het gelijkvloers. “Bezoekers zullen bij ons het brouwproces van nabij volgen terwijl ze de geur van verse wort met de meekokende hop opsnuiven”, zeggen Joris Cambie en Kris Langouche van De Plukker.