Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en schepen Loes Vandromme (CD&V) genoten van een eerste terrasbezoek bij Belfort 2.0.
Volledig scherm
Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en schepen Loes Vandromme (CD&V) genoten van een eerste terrasbezoek bij Belfort 2.0. © Laurie Bailliu

Burgemeester Dejaegher toont het goede voorbeeld in Belfort 2.0: “Proosten op de heropening!”

PoperingeOndanks het regenweer werd er geproost op terrassen op de Grote Markt in Poperinge. Ook burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en schepen Loes Vandromme (CD&V) genoten van een eerste terrasbezoek. 

 1. Hoe worden bewoners Brielen en Elverdinge betrokken bij ‘complex project Ieper-Veurne’? “In 1 uur passeren bijna evenveel voertuigen als er inwoners zijn”
  Ieper

  Hoe worden bewoners Brielen en Elverdinge betrokken bij ‘complex project Ie­per-Veur­ne’? “In 1 uur passeren bijna evenveel voertuigen als er inwoners zijn”

  Groen-raadslid Jordy Sabels vraagt zich af in welke mate de stem van de inwoners van Brielen en Elverdinge wordt gehoord in het zoveelste onderzoek rond de herinrichting van de N8 tussen Ieper en Veurne. “De mensen die in de verkeersonveilige situatie wonen hebben geen boodschap in opnieuw een bevraging, maar het is belangrijk dat ze worden gehoord.”
 2. Poperinge viert ruimtejaar 30 jaar nadat Dirk Frimout ruimtevlucht maakt
  Poperinge

  Poperinge viert ruimtejaar 30 jaar nadat Dirk Frimout ruimte­vlucht maakt

  Het ruimtejaar wordt uitgebreid gevierd in de Hoppestad, want Poperinge en de ruimte zijn door Poperingenaar Dirk Frimout, die als eerste Belg in de ruimte was, met elkaar verbonden. Ereburger Dirk Frimout vierde begin dit jaar zijn 80ste verjaardag en in 2022 is het 30 jaar geleden dat hij zijn ruimtevlucht maakte. Poperinge grijpt deze twee gebeurtenissen aan om het komende jaar om te dopen tot ruimtejaar. Heel wat activiteiten staan op het programma.