Bar Bernard is het paradepaardje van de brouwerij in Watou.
Volledig scherm
Bar Bernard is het paradepaardje van de brouwerij in Watou. © rv

Brouwerij St.Bernardus viert verjaardag Bar Bernard

WatouBrouwerij St. Bernardus viert op vrijdag niet enkel de jaarlijkse St. Bernardus Day, maar ook de derde verjaardag van Bar Bernard. 

 1. 75 jaar brouwerij St.Bernardus: gloednieuw boek, nieuw bier (in blik) én een meerdaags openluchtfestival
  PREMIUM
  Watou

  75 jaar brouwerij St.Bernardus: gloednieuw boek, nieuw bier (in blik) én een meerdaags openlucht­fes­ti­val

  Brouwerij St.Bernardus uit Watou bestaat 75 jaar en dat laten ze niet zomaar voorbijgaan. De geschiedenis van de brouwerij bundelden de verhalen in een gloednieuw boek en volgende zomer lanceren ze een meerdaags openluchtfestival ‘Barn Bernard’. Maar er is meer: de brouwerij pakt uit met hun tweede bier in blik ‘St.Bernardus wit’ en eind 2021 brengen ze een nieuw, limited edition, bier op de markt. De vijf vragen over 75 jaar brouwerij St.Bernardus lees je hier. De opinie van biersommelier Sofie Vanrafelghem van Sofie’s World lees je hier.
 2. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Geen dure PCR-testen meer, maar een eenvoudige sneltest moet Britten naar Westhoek brengen op wapenstilstand: “Een hele opluchting”
  Westhoek

  Geen dure PCR-tes­ten meer, maar een eenvoudige sneltest moet Britten naar Westhoek brengen op wapenstil­stand: “Een hele opluchting”

  Dankzij een versoepeling in het testbeleid, waardoor de Britten geen dure PCR-test meer hoeven af te leggen als ze naar België komen, ligt voor hen de weg open om massaal naar de Westhoek af te zakken op wapenstilstand, de hoogdag voor het herdenkingstoerisme. De nieuwe regel zou eind deze maand in werking treden. “Goed nieuws, maar de opdracht wordt nu om nu de juiste regels goed te communiceren in het VK, want dat blijkt niet altijd even simpel te zijn.”