Schepen Klaas Verbeke, burgemeester Christof Dejaegher en hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche van brouwerij De Plukker klinken op de toekomstige stadsbrouwerij.
Volledig scherm
Schepen Klaas Verbeke, burgemeester Christof Dejaegher en hopteler Joris Cambie en brouwer Kris Langouche van brouwerij De Plukker klinken op de toekomstige stadsbrouwerij. © Laurie Bailliu

Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrouwerij in Hopmuseum

PoperingeHet huidig Hopmuseum wordt opgewaardeerd tot een volwaardig Centrum van Hop en Bier. Zo wordt er - vermoedelijk tegen 2023 - een stadsbrouwerij in geïntegreerd door brouwerij De Plukker. Die komt op het gelijkvloers. “Bezoekers zullen bij ons het brouwproces van nabij volgen terwijl ze de geur van verse wort met de meekokende hop opsnuiven”, zeggen Joris Cambie en Kris Langouche van De Plukker.

 1. Ieperse verpleegster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentattoo: “De tekening symboliseert de vriendschap tussen mij en mijn kat”
  Ieper

  Ieperse verpleeg­ster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentat­too: “De tekening symboli­seert de vriend­schap tussen mij en mijn kat”

  Jana Spenninck (26) uit Ieper kreeg in het Yper Museum een gratis kattentatoeage, nadat ze de wedstrijd Kattattoo op haar naam schreef. Haar nieuwe tatoeage is een eerbetoon aan haar 3 jaar geleden geadopteerde kater Minou. “Je kat graag zien en ermee scoren op Instagram is één ding, een tattoo van je kat laten plaatsen is het toppunt van bewondering.”
 2. Hopteler Joris en brouwmeester Kris worden stadsbrouwer in het Hopmuseum: “Én we verhuizen naar een gloednieuw gebouw voor onze productie”
  PREMIUM
  Poperinge

  Hopteler Joris en brouwmees­ter Kris worden stadsbrou­wer in het Hopmuseum: “Én we verhuizen naar een gloednieuw gebouw voor onze productie”

  Biobrouwerij De Plukker bestaat dit jaar tien jaar en het wordt een jaar van afscheid én van een nieuwe start. Joris Cambie en Kris Langouche brouwen momenteel langs de Elverdingseweg. “Begin volgend jaar trekken we naar Nijverheidsstraat om er onze grote productie te brouwen en binnen enkele jaren worden we de stadsbrouwer van onze Hoppestad in het Hopmuseum.”
 3. Ook in Stavele treedt IJzer uit oevers: brandweer nog hele avond paraat. Nieuwbouwwoning loopt onder water
  Play
  Stavele

  Dronebeel­den tonen hoe IJzer volledig uit oever is getreden in West-Vlaanderen

  Door de immense regenval van afgelopen dagen is de IJzer buiten haar oevers getreden. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door de wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. “Een kritiek moment volgt vanavond nog”, zegt VTM NIEUWS-reporter Klaas Danneel, “als er hoog water is in Nieuwpoort (waar de IJzer uitmondt; nvdr). Dan kunnen de sluizen niet open en kan het water dus ook niet wegtrekken.”