De brandweer van van de hulpverleningszone Westhoek post Poperinge snelde naar de Canadaweg
Volledig scherm
De brandweer van van de hulpverleningszone Westhoek post Poperinge snelde naar de Canadaweg © Alexander Haezebrouck

Brand aan bak met versnipperd hout snel geblust

PoperingeBij een woning in de Canadaweg in Poperinge vatte zondagmorgen een bak met houtsnippers vuur. De houtsnippers waren bestemd voor het verwarmingstoestel maar vatten buiten plots vuur.

 1. Op bezoek bij restauranthouder Wannes (36) in het ondergelopen Fintele: “Gelukkig heb ik op tijd zandzakjes gelegd. Ik heb al genoeg schade geleden door corona”
  PREMIUM
  Lo-Reninge

  Op bezoek bij restaurant­hou­der Wannes (36) in het ondergelo­pen Fintele: “Gelukkig heb ik op tijd zandzakjes gelegd. Ik heb al genoeg schade geleden door corona”

  Fintele is een klein gehucht in Lo-Reninge met de IJzer als grootste waterader. Veel mensen wonen er niet, al vind je er wel wat horecazaken. De broeken, dat zijn lager gelegen weilanden, lopen elk jaar onder. Dat weet chef-kok Wannes Vandenberghe (36) van restaurant De Hooipiete maar al te goed. Maar toen hij maandag het water twee centimeter per uur zag stijgen, heeft hij toch niet goed geslapen...
 2. Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”
  Veurne

  Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”

  ‘Uitstekend. Veurne’, dat is de baseline bij het nieuwe stadslogo. Bijzonder is dat die huisstijl volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Er kwam geen extern ontwerpbureau aan te pas. Daarnaast stelt Veurne een eigen stadsfilm voor. “Onze stad heeft uitzonderlijke troeven in handen die we maar al te graag op tafel gooien”, knipoogt communicatieschepen Jan Verfaillie (CD&V).
 1. Ook in Stavele treedt IJzer uit oevers: brandweer nog hele avond paraat. Nieuwbouwwoning loopt onder water
  Play
  Stavele

  Dronebeel­den tonen hoe IJzer volledig uit oever is getreden in West-Vlaanderen

  Door de immense regenval van afgelopen dagen is de IJzer buiten haar oevers getreden. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door de wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. “Een kritiek moment volgt vanavond nog”, zegt VTM NIEUWS-reporter Klaas Danneel, “als er hoog water is in Nieuwpoort (waar de IJzer uitmondt; nvdr). Dan kunnen de sluizen niet open en kan het water dus ook niet wegtrekken.”