De Poperingse kerstmarkt moest eerder deze week dicht blijven om de overkapping te kunnen weghalen. Vanaf donderdagmiddag 30 december gaat de kerstmarkt weer open.
Volledig scherm
De Poperingse kerstmarkt moest eerder deze week dicht blijven om de overkapping te kunnen weghalen. Vanaf donderdagmiddag 30 december gaat de kerstmarkt weer open. © Laurie Bailliu


Poperingse kerstmarkt gaat donderdag 30 december opnieuw open!

PoperingeDe Poperingse kerstmarkt moest eerder deze week dicht blijven om de overkapping te kunnen weghalen. Net voor het nieuwjaarsweekend kan er dan toch nog wat eindejaarsfeer worden opgesnoven op de Grote Markt. Vanaf donderdagmiddag 30 december gaat de kerstmarkt weer open.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Poperingse jeugdverenigingen willen dat geweld op fuiven stopt: “Als dit blijft aanhouden, stoppen we met het organiseren van feestjes”

  Poperingse jeugdvere­ni­gin­gen willen dat geweld op fuiven stopt: “Als dit blijft aanhouden, stoppen we met het organise­ren van feestjes”

  Onlangs werd er opnieuw gevochten op een fuif in Poperinge. Daarbij moest een van de organisatoren met een gebroken neus naar het ziekenhuis. De jeugdverenigingen trekken aan de alarmbel. “We zijn op een punt gekomen dat jongeren van hun ouders niet meer mogen uitgaan of vroeger naar huis moeten om het geweld te vermijden”, schrijven acht jeugdbewegingen in een open brief.
  Poperinge